وبلاگ چت روم کامپیوتر و شبکه در سایت الفور
مقالات اولین کنفرانس داده کاوی ایران
لیست مقالات
Data Mining Algorithms
Data Mining Applications
Data Mining Integration
Data Mining Process
Data Mining Tasks
برنامه سازی تکاملی (به انگلیسی: Evolutionary programming)، یکی از چهار الگوی الگوریتم های تکاملی است.برنامه سازی تکاملی در زمینه بهینه سازی توابع پیوسته، بدون استفاده از عمل نو ترکیبی (Recombination) کاربرد دارد.
الگوریتم های تکاملی(به انگلیسی: Evolutionary algorithms )، زیر مجموعهای از محاسبات تکاملی است و در شاخه هوش مصنوعی قرار میگیرد.
الگوریتم های تکاملی شامل الگوریتم هایی جهت جستجو است که در آنها عمل جستجو از چندین نقطه در فضای جواب می باشد.
الگوریتم های تکاملی عبارتند از:
این الگوریتم ها از برخی مکانیزمهای طبیعی الهام گرفته اند که عبارتند از: تولید، جهش، ترکیب و انتخاب.
راه حلهای منتخب برای مسائل بهینهسازی نقش اجزا را ایفا میکنند و تابع هزینه از میان این اجزا و افراد، تصمیم میگیرد که چه راه حلهایی باقی بمانند. تکامل جمعیت با بکار بردن موارد بالا همچنان ادامه مییابد تا به یک جواب خوب (و نه بهینه)برسد.
Bäck, T. (1996), Evolutionary Algorithms in Theory and Practice: Evolution Strategies, Evolutionary Programming, Genetic Algorithms, Oxford Univ. Press
محاسبات تکاملی (رایانش تکاملی) شاخهای از هوش مصنوعی (یا به طور خاصتر هوش محاسباتی) است که شامل مسایل بهینهسازی ترکیبی میشود.
محاسبات تکمیلی شامل چهار زیر گروه اصلی میباشد.
Eiben, A., Smith, J.: Introduction to Evolutionary Computing. 2 edn. Natural Computing Series. Springer 2007
محاسبات نرم (Soft Computing) به مجموعهای از شیوههای جدید محاسباتی در علوم رایانه، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و بسیاری از زمینههای کاربردی دیگر اطلاق میشود. در تمامی این زمینهها به مطالعه، مدلسازی و آنالیز پدیدههای بسیار پیچیدهای نیاز است که شیوههای علمی دقیق در گذشته به حلّ آسان، تحلیلی، و کامل آنها موفّق نبودهاند.
در مقایسه با تدابیر علمی نرم، روشهای علمی بکار رفته در سدههای پیشین، تنها از عهده مدلسازی و آنالیز سامانههای نسبتاً ساده در مکانیک، فیزیک، و برخی از زمینههای کاربردی و مهندسی برآمدهاند. مسائل پیچیدهتری همچون سامانههای وابسته به علوم زیستشناسی و پزشکی، علوم اجتماعی، علوم انسانی، علوم مدیریت و نظایر آنها بیرون از قلمرو اصلی و توفیقآفرین روشهای ریاضی و تحلیلی دقیق باقی ماندهبودند. شایان ذکرست که خصایص سادگی و پیچیدگی اموری هستند نسبی، و بهطور یقین، اغلب مدلسازیهای ریاضی و علمی موفّق در گذشته هم، به مفهوم مطلق کلام، بسیار پر اهمّیّت و پیچیده بودهاند.
محاسبات نرم با تقبل نادقیق بودن و با محور قرار دادن ذهن انسان بهپیش میرود. اصل هدایت کننده محاسبات نرم بهرهبرداری از خاصیت عدم دقیق بودن جهت مهار کردن مسأله و پایین آوردن هزینه راهحل است.
محاسبات نرم را میشود حاصل تلاشهای جدید علمی دانست که مدلسازی، تحلیل، و در نهایت کنترل سیستمهای پیچیده را با سهولت و موفّقیت زیادتری امکانپذیر میسازد. به عنوان مهمترین شاخههای این محاسبات، باید منطق فازی، شبکههای عصبی مصنوعی، و الگوریتم ژنتیک را نامبرد.
برخلاف شیوههای محاسباتی سخت که تمامی همّت و توان خود را به دقیقبودن، و در جهت مدلنمودن کامل حقیقت معطوف میدارند، روشهای نرم بر اساس تحمّل نادقیقنگریها، حقایق جزیی و ناکامل، و فقدان اطمینان استوار گردیدهاند. درک هر چه روشنتر از چرایی، چگونگی، و نیز فلسفه? اینگونه محاسبات جدید است که افقهای جدید در علوم پیچیده آینده را روشنمیسازد.
یکی از بزرگترین زمینههای کاربرد محاسبات نرم در ایجاد و گسترش وب معانی گرا خواهد بود.
به زبان ساده علمی، روشهای سخت برآمده از طبیعت و نحوه رفتار ماشین است، ولی، در مقابل، شیوههای نرم به انسان و تدابیر اتخاذ شده از سوی ذهن او به منظور حل و فصل مسائل اختصاص پیدا میکند.